Sunday, 5 December 2010

Curi curi keluar berjalan jalan dan makan makan di Penang


Alhamdulillah, kerja kerja survey untuk engineering surveying dah pun diperingkat akhir
Sekarang ni dalam proses untuk menganalisa data dan siap kan semua report
Banyak dugaan yang telah ditempuhi

Awat ya??
Bergelak banyak sangat la kot..
Tak pun terlebih merapu..

Apa pun perlu siap kan report report ni semua
Then baru boleh pergi berjalan
Ronda Tanjung

Wahhh
Aku kampung kat Tasek Gelugor (Pualau Pinang) sejak dari kecik lagi
Tapi jarang la bebenor ronda Penang

Tapi, hari tu ada ronda la seharian dengan family
Sempat lagi curi curi keluar
(hehehehe)

Berkenalan dengan Auntie Greiche sangat best ya
Semua gambar gambar di bawah dapat dari facebook Auntie Greiche

Suka pemandangan ni
Jambatan Pulau Pinang yang memang la sangat panjang

Gambar ini pun sangat cantik

Jeti ke Pulau Jerejak


Patrick Startfish dekat Pusat Akuarium
Baru aku tau ada banyak sesungut dekat bawah badan starfish rupanya


Seberang jambatan dulu

Di Pusat Akuarium Batu Maung
Beri makan dekat ikan ikan yang memang la tak pernah kenyang


Memang la diorang ni besar besar belaka ya

With Aqilah, Opah, Auntie Greiche dan Zebby

Akuarium yang sangat besar

Dekat War Musuem


Aqilah dengan Zebby cepat mesra walaupun baru je kenal


Bawah tu tapak tempat  'firing gun'

Terusan tempat askar askar berlindung dari tembakan



Bangunan tu kecik ja sebenarnya


Sekali tengok macam reban ayam
Dua kali tengok macam rumah P.Ramlee dan cerita Pak Belalang
Tiga kali tengok baru terfikir, macam ni la orang dulu dulu punya tempat tinggal

Ni tempat pemenggalan kepala
Wauuu, takut tak??

Sila jangan tiru saya, melawat muzium pakai baju kurung ya


War Musuem, Batu Maung, Penang
"A journey back to history"

War museum seronok jugak kepada peminat sejarah perang
Dalam muzium ni jugak boleh main paintball
So, memang boleh rasa suasana perang betul la kan
Ada banyak lagi sebenarnya, tempat kediaman askar askar
Bilik sakit, jamban, pejabat, bilik masak
Banyak la lagi
Nak tau rupa macam mana??
Tapi yang penting pengalaman merasai suasana kehidupan askar askar perang ni

So apa lagi..
Rajin rajin la pergi melawat War Musuem

Pusat Akuarium pun best tapi sekarang ni under renovation
Masa aku pergi tu, melawat kawasan luar je

Lepas kepenatan berjalan, melawat, melihat lihat
Tiba la masa untuk makan
Yang ni aku suka
Paling suka
Sebabnya dapat makan best!!

(^_^)

Jeng jeng jeng
Nampak sedap kan??
Memang sedap sedap gila k
Meh nak perkenalkan satu persatu
Ok, mula mula yang tengah tu of course la nasi putih


Then, Ikan Siakap 3 rasa


Ini sayur kailan ikan masin

Ini pulak, ayam yang dibalut dengan daun pandan


Kerabu Mangga


Telur Bistik

Favourite aku, sotong celup tepung

Kari

Zebby punya lunch, Nasi Goreng Cina

Seriously semua nya sedap sedap
Million thanx dekat paklong aku yang belanja lunch ni
Lain kali di harap dapat belanja lagi
(hehehehehe)

Oya, semua makanan itu boleh la di dapati di


Restoran Pen Mutiara Curry House


Wahhh, entri yang sungguh panjang..
Tak sabar nak berjalan dekat Batu Feringgi pulak

Salam ceria,
Khadijah Nas

p/s: Aku baru berjinak jinak main FarmVille. Gian pulak rasa nya

4 comments:

Bella Enveeus [Reply]

nice photos of the sceneries and the food.. yums! ni yg buat lapar ni :D

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain [Reply]

waaah!! cantik gambar!
gune dslr ke?

Khadijah Nas [Reply]

haha.. tq bell

Khadijah Nas [Reply]

huda: iya.. auntie pny camera. cantik kan? beli la satu.. haha