Wednesday, 2 March 2011

Masak, Berkelah, Makan, Happy!

Peristiwa adalah pada Jumaat minggu lepas bersamaan 25 Februari 2011. Geng geng minah utara telah merancang untuk bergotong royon berganding bahu memasak untuk berkelah. Jemputan ramai tapi yang dapat datang hanya 11 orang. Satu kepala di charge RM5. Lokasi dekat Tasik Seksyen 7, Shah Alam.

 Antara menu


Nasi Putih
Tomyam Merah
Tomyam Putih
Sayur Campur
Telur Bistik
Ayam goreng berempah
Ikan sepat masin bercili
Air oren

Sesi meghentam makanan bermula lepas dah penat bermasak masak



Masing masing pakat dok hulur pinggan untuk ambil nasi

Tunggu turn dapat nasi sambil merenung lauk pauk

Kak Zaida tukang cedok nasi




Mek Azzy memang dah tak tengok sekeliling lepas dapat sepinggan nasi full dengan lauk pauk. Yang Yaya memang steady posing walaupun tengah makan. Kak Pira lagi best posing mengancam. Munie dan Zam maintain ayu walaupun berkobar kobar nak melantak nasi kat pinggan tu.



Akhirnya, Mek Azzy berpaling jugak.

Memperkenalkan chef, Azzy (cik berbaju unggu) and Zam (cik serba hitam).


Yaya comel!
Iklil, ang tengok mana tuh?


Hari makin gelap, diriku keseorang ditinggalkan makan sorang sorang
Padahal itu makan round yang dah ke berapa pun dah tak hinggat



Mekeme mekeme ni dah kenyang posing sakan la kan


Kak Yana bergayanya!
Wauu, seksinya kak Pira!


Diharap dapat buat lagi perkelahan lagi macam ni di lain hari
Sangat best!

KHADIJAH NAS

4 comments:

~Property t0: [Reply]

tp susa woo nak kumpul2 org.
pape pun, bes gler tyme pakat2 masak!!!
miss dat moment~

Khadijah Nas [Reply]

haha..
cabaran tuh..
pasni berkela yang sebetuh berkelah pulak.
buat dekat dataran ka...
pi awal sikit, lepas asar dalam pukul 5. boleh duduk makan sembang lama sikit

damha [Reply]

wah ramainya awek2 minah utara ni...huhuhuhu..pakat hentam nasi sampai licin...he333...

Khadijah Nas [Reply]

we are geng awek utara.. hihi