Friday, 24 June 2011

Air terjun Gunung Ledang

Terajin pulak buat 2 entri
Esok bangun lambat tak tau la!

Sempena meraikan kejayaan menamatkan task yang pertama dengan kata lain rest day bersuka ria enjoy day and what so ever, maka team photo dan team GPS bersama sama berkelah bbq dekat SEGIL.

Aku rasa macam pernah pergi dulu dulu tapi macam lain ja, may be dah banyak yang di improve kot. But the thing is tempat ni memang best cantik dan nyaman and aku sangat suka!

Cuma sayang, tempat rekreasi macam ni dah makin tercemar dengan sampah sarap sisa sisa yang  pengunjung buang seperti pelastik, bekas makanan, pelastik keropok dan etc.

Haishh!! tak ada sivik punya orang!

Dekat bawah air cetek

Bakar membakar

Ini golongan tukang makan ja

Melepas kan lelah naik tangga gila tinggi nak sampai kemuncak air terjun

Aku malas nak mandi

Siyesly sangat cantik kalau tengok dengan mata kepala sendiri


Dekat sini jugak ada resort untuk menginap. RM150 per bilik per day.
Environment sangat cantik!

Hope korung pun dapat la sampai ke air terjun ni jugak tau tau..!

-Khadijah Nas-

9 comments:

naz [Reply]

fuhhhh kalau i pergi ni sakan mandi

Khadijah Nas [Reply]

haha

Hans [Reply]

wahhh
lama tak pergi sana
rindu2

Kumpulan Sepah Juara Maharaja Lawak 2011

damha [Reply]

lama saya x mandi kat air terjun ni...cantiknya kat air terjun gunung ledang tu...wat bbq lg...he333..ni kat melaka ke johor ni....

damha [Reply]
This comment has been removed by the author.
Khadijah Nas [Reply]

hans: pergi la lagi.. hihi.

Khadijah Nas [Reply]

damha: dekat Johor, dekat Tangkak. tapi nama tempat ni SEGIL. sempadan dengan Melaka. 2 jam perjalanan dari bandaraya melaka (^_^)

Hans [Reply]

tudiaaaaaaaaa
jauh la
dlu dkt xapa la
skrg dah dkt rumah
memang xlah nak pergi jauh2 kan
ekekkeke

Lirik Lagu Dimana Dimana (OST Annisa) - Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Hamzah

Khadijah Nas [Reply]

hans: best nyer dkt je ngn umah! seronok kot air terjun tuh, siyesly best dgn environmnt kat situ