Sunday, 8 April 2012

Percutian Tamat Belajar

K: Weh jom pergi bercuti nak study week ni. Alah exam kan start lagi 2 minggu. Time ni la nak berehat gila gila sebelum sesi sumbat menyumbat segala info dalam kepala untuk sit paper exam. Jom la jom la.

R: Nak pergi bercuti ke mana?

K: Ala macam macam tempat boleh pergi kan. Hurm, pergi Bukit Tinggi nak?

R: Apa je ada dekat Bukit Tinggi tu?

K: Ada bangunan cantik, dah lama dah kita teringin nak pergi. Tolong la kabul kan hajat ku yang satu ni. Please. Jom la jom la.

R: Tanya driver dulu, driver setuju kami on je.

K: Cik driver, mahu kah anda jika saya nak ajak pergi bercuti ke Bukit Tinggi? (Dengan ekspresi muka yang sungguh comel dan mengharap)

Y: Bukit Tinggi tu dekat mana?

K: Pahang.

Y: Ada apa dekat sana?

A: Ada bangunan cantik. Korung kan nak bermalam sama sama dekat luar. Hah dah alang alang kita bermalam la dekat Bukit tinggi nak tak? Ala dekat je. 45 minit je kalau lalu Highway Karak.

Y: Hurm, Kak Yana tak ada masalah. Tapi kalau nak pergi shopping lagi Kak Yana suka.

K: Ala nak pergi Pahang dekat mana nya boleh shopping? Kalau pergi Times Square lain la cerita. Hurm shopping lain kali la Kak Yana, yang ni kita pi la bercuti, santai kan minda, relax kan badan, lepas ni dah nak kena study sumbat segala macam ilmu untuk nak jawap final exam nanti. Dah penat kot asyik bergelumang dengan thesis ja. Dah berbulan sibuk dengan thesis, tengah makan mengadap thesis, tengah tidur sebelah thesis, tengah mandi dok fikir pasal thesis, kalau jumpa korung pun dok bercerita progress thesis tak habis habis, dah penat dah dok mengadap thesis ni. Teringin nya nak kosongkan fikiran, rest kan badan tengok pemandangan cantik pulak. Please... Anggaplah ini permintaan saya yang terakhir.

Y: Tudia panjang lebaq siap mention permintaan terakhir tak boleh tahan. Bila nak pi ni?

K: Kak Yana, siyes jadi nak pi ni? Yahoooooooooo... Set korung..

Y: Suka dia..

K: Mesti la suka, dah lama dah berhajat nak pi. Jangan risau hari masa tarikh tempat menginap bajet sapa nak pi akan dibincangkan dan diinformkan as soon as possible setelah kata sepakat diputuskan.

                **************************** Akhirnya tibalah ke hari kejadian***************************



Tempat Penginapan Budget
RM90/day





May Allah Bless All Of Us


2 comments:

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain [Reply]

Macam best je. Nak tengok gambar lagi. Huhu.

Khadijah Nas [Reply]

orite nanty ada masa kte upload lagi eah!