Sunday, 3 April 2011

Tips menjadi seorang yang cool

Tuan tanah mahu menurunkan ilmu cool yang direka cipta nya

(^____________________^)



Wauu, cool beb cool! Tapi cool ni kena bertempat lah kan. Jangan sebab nak nampak hebat ko pun jadi cool. Yerkkk! Sangat meluat nengok nye.

Bila tulis bab serang menyerang di entri yang lepas, teringat tips yang aku bagi dekat member masa duduk syok mengumpat eh bukan mengumpat tapi hanya berbincang kosong je. Haha.

Let’s say la korung memang tengah marah gila nih, ye lah diri teraniaya kan, sapa yang tak marah kan? Memang akan rasa tak puas hati langsung la kan, dah tak tahan sangat dah marah tu, pastu korung pun pergi la cari dan jumpa si polan dengan hati yang membara bara nih, pastu korung pun sembur lah kata kata sumpah seranah eh tak la sampai sumpah seranah tapi sembur gila gila lah apa yang korung tak puas hati tuh kan sampai di copkan drama live terbaik lah lepas tuh.

Macam ni lah baru betul! Berani mengeluarkan ketidak puasan hati!

Ok, tips nya di sini untuk maintain cool ialah;

Tolong lah jangan menangis!

Tolong lah!

Sepatutnya korung akan berasa lega gila.

Rasa hilang beban yang di tanggung tu.

Feel free..

Lega...

Puas hati aku!

“Ko ingat aku ni apa, anak patung ka tak ada perasaan?”

Tapi aku memang akui, air mata tak boleh nak di tahan, kalau dah nak keluar tu macam mana nak di sekat nya. Kadang tuh lepas marah habis menggigil seluruh badan. Ye la, selalunya perkara serang menyerang sembur menyebur ni di luar kawalan diri.Tapi boleh kalau set dalam mind, ajar siap siap jangan alir kan air mata so that may be akan berjaya. Boleh la nangis tapi nyorok nyorok la. Tipu la kalau tak rasa nak nangis. Rasa nak nangis tu cepat cepat la konon konon berlalu ke toilet padahal lepas tu nangis sampai rupa macam zombie kan. Make sure menangis dengan hati yang gembira.

“Tak sangka aku boleh buat macam tuh”

Lagi satu, lepas dah korung berhappy lepas dapat menghamburkan kemarahan tuh;

Tolonglah jangan rasa bersalah!

Tolong lah!

Ok, rasa bersalah, tak pe lah, nak buat macam mana keadaan di luar kawalan diri. Tapi,

Tolong lah jangan pergi mintak maaf!

Tolong lah!

Ish kejam kejam! Well, nak jadi cool kena lah macam tuh. Ego? Haha. Air muka kena jaga beb. Boleh nak mintak maaf tapi tunggu lah hati terubat sikit. Dan dan tu jugak hang pi patah balik mintak maaf, ermm tak tau lah, dia dok sedap sedap dok kutuk hang, canang nama hang merata alam, hang pi mintak maaf dekat dia sebab hang marah dia sembur dia? Sapa yang sepatutnya mintak maaf dekat sapa nih?

Pastu tak payah la dok sebar dekat orang apa yang menyebabkan korung buat macam tuh. Diam je. Tak yah cerita sana sini. Tak perlu. Habis hilang cool tu kang. Orang yang cool tak akan mintak dan mengharap simpati dari orang lain.

Sekian tips menjadi seorang yang cool. Haha. Aku ajar benda yang salah ke eah? Oh tidak jangan berasa ragu ragu.



Khadijah Nas




2 comments:

misnurr [Reply]

that's cool. mmg tgh sakit hati ni. roomate curi brg.. nak gi sembur.. malas nk cr gaduh.. well biala.. anyway da dpt balik brg tu.. amik sndiri tengah2 malam.. haih~~

Khadijah Nas [Reply]

hahahaha....
curi balik dari si pencuri. ceredik!!