Thursday, 14 April 2011

Songs from my view


Lagu lagu ni memang la lagho.Tapi bila kesunyian seorangan masa buat kerja tengah malam. Time semua roomate dah tidur. Lagu lagu ni la dijadikan buat peneman bagi macam ada orang la konon nya

Agak agak mengantuk dan mahu kan energy yang cergas layan lah rock, yeyeahhh!!

Agak agak mahu kan ketenangan keinsafan layan lagu berunsur nasyid



Agak agak menyesak kan kepala tak nak dengar suara membebel dekat telinga layan lah instrument songs

Agak agak mahu shake kepala layan la lagu berunsur disko

Tak pun layan terus clip video super junior, pastu bangun la sekali ikut depa menari. Opsss.. kantoi dah pernah buat.. tettt


Lagu lagu jiwang yang di layan di waktu kesepian keseorangan. Waktu jiwa terasa sunyi dan sepi walaupun selalunya maksud maksud lagu jiwang ni ke arah...

 I will cross the ocean for you
I will go and bring you the moon
I will be your hero, your strength
Anything you need
I will be the sun in your sky
I will light your way for all time
Promise you, for you I will

(For You I Will - Tata Young)

...macam nih, bila dengar pun dah detik dalam hati " Menipu sungguh la hang nak buat macam tuh" tapi layan je la sebab sukakan rendak melodi dia. Banyak sangat menipunya makna makna lagu jiwang nih. Janji sumpah cinta yang tak dek masuk akal.

Macam dah aku bagi tau tadi, bila rasa sesak kepala dengar suara dok membebel benda tak logik dekat telinga, aku lebih prefer dengar instrument songs ja macam piono songs and saxophone songs.
 
Macam,
 
Richard Clayderman
Kenny G
 
Wahh favourite!!!
 
Tak tau kenapa telinga ni kureng sikit dengar lagu melayu sebab lagu melayu ni makna dia lebih menusuk jiwa jiwang tangkap leleh. Makna lagu melayu lagi la tak boleh bla...
 
 
Demi cintaku padamu
Ke mana pun kan ku bawa
Ke hujung dunia ke bintang kejora
Ku korbankan jiwa dan raga
Biarpun harus ku telan lautan bara


(Fantasi Bulan Madu - Amy Search)

.. hishhh jiwang gila. Hishh! Sungguh tak boleh terima. Tak ke rasa nak tekan button next dan terus remove  ja lagu yang sejenis macam ni dari senarai playlist. Secara jujur tak dak seketoi pun lagu melayu berunsur unsur jiwang tahap meleleh dalam laptop aku mahu pun mp4. Tidak akan di benarkan ia menyinggah. Sesekali dengar kalau orang lain pasang tak pa. Alamak senarai lagu nasyid pun tak dak actually. Apadaa...
 
Ok, memang tak boleh percaya aku pernah gila dengan lagu nih, lama jugak la dok layan, gila la lyrics dia.  Siap pernah buat alarm bangun tidur lagi pastu kena complain dengan roomate
"Takut aku dengan lagu alarm ko!"
 
 
Must have stabbed her fifty fucking times
I can't believe it
Ripped her heart out right before her eyes 
Eyes over easy, eat it, eat it, eat it
You think it's over but it's just begun, baby don't cry
You had my heart, at least for the most part
Cause everybody's gotta die sometime
We fell apart, let's make a new start
Cause everybody's gotta die sometime, but baby, don't cry

(Avenge Sevenfold - A little piece of heaven)


Uishh kejam kejam tapi kadang kadang lyrics yang tah hapa hapa di tipu alunan melodi yang masuk jiwa.

Setiap orang berbeza penerimaan jenis lagu.  Kelakor pulak bila tau taste seorang member ni bila dia suka dengar lagu macam pasang dekat radio klasik nasional tuh. Adoi mat dah la nampak hang sangat ganas rupanya dalam hati sungguh klasik.

Aku kalau lagu klasik memang sorry, out terus.  Hindustan, hurmmm setahun sekali baru layan. Arab gelek gelek langsung tak kena dengan jiwa. Gaga gaga memang tak layan langsung. Biebier biebier layan jugak sometimes.  Haa... kalau Linkin Park kena dengan jiwa

Ok done here!

Eh jup, korung pernah tengok filem "The sound of musical" tak?
Seronok tau filem klasik nih.
 Belom tengok?
Pergi cari cepat pi tengok nuh.
Sangat cantik view dalam cerita nih.
Kalau tak silap penggambaran nya dekat Austria.
Ish agak agak ada lagi ke ea tempat tu sekarang...


Khadijah Nas

4 comments:

damha [Reply]

saya suka layan lagu2 jiwang melayu..he333...rahsia pohon cemara....andainya dapat kuundurkan masa....matahariku....

Khadijah Nas [Reply]

hahahaha.... layan jiwangg

damha [Reply]

awak suke lagu ape ekkkk..he333

Khadijah Nas [Reply]

lagu yg kena dgn jiwa (^___^)