Friday, 24 June 2011

Melaka

Assalamualaikum

Hai hai hai

Kabare wak?

Eh tup tap tup tap pejam mata malam celik mata siang mendung relax lagi tapi bila hujan atau  panas tergagau cari payung tup tap tup tap nah dah 2 minggu duduk dekat Melaka siyes rasa kejap ja. Tapi bukan 2 minggu yang relax tapi gila penat penat gila. Itu je ayat sesuai yang boleh di gambarkan. Berpanas berhujan dekat Sungai Udang ada la nak dekat seminggu, hah mak jemah!

Lega bila dah selesai task untuk photogrammetry ground control. Dan untuk 2 minggu yang seterusnya lebih la gila sebabnya kena collect data GPS dekat setiap monumen GPS selama 3 jam untuk satu stesen. Perghhhh, nak buat apa dalam lingkungan 3 jam menunggu tu? OK our group decide nak main JUTARIA. Hah, terbaik!


Ok ni suasana masa presentation group aku, sangat meriah di tembak dengan soalan soalan killer after habis present. Hah mak jemah!

Oya, dekat sini aku menginap dekat Kolej Mutahir milik UiTM Bandaraya Melaka betul betul facing Melaka River Cruise, so rugi lah kalau tak jalan jalan tepi sungai tapi still tak berkesempatan lagi naik boat nya, tak pa ada 2 weeks lagi.








Ok sepanjang 2 minggu aku dok Melaka, aku terbatuk batuk tak baik baik lagi bertambah teruk lepas pekena asam pedas dengan coconut shake pantai kelebang dengan hari hari minum ais sebab cuaca panas dan terbatuk batuk lah sampai tua la kot.

Penat dah hidup dengan batuk.. Warghhh help me!!
Makan ubat? Hah, no way mak jemah!

(^__^)

-Khadijah Nas-




7 comments:

damha [Reply]

sg udang tu dekat dgn kem askar ke...cantiknya suasana mlm kat sg melaka tu....dok mkn2 kat citu...oqang kedah pun ada jugak ye..dok mkn nasi goreng kampung n air sirap ..he3333...

Khadijah Nas [Reply]

bukan la.. tu ledang chicken cop dgn air tembikai.. cuba tgk betoi betoi. hahahahaha

damha [Reply]

alamak tersilap teka la...he3333...tapi tetap sedap kan...,.

Khadijah Nas [Reply]

(^__^)

damha [Reply]

(*__*)..he333...dah gi umbai ke...

Khadijah Nas [Reply]

tak sempat lagi nak pergi, setiap malam pack dgn macam macam work.. huhu

damha [Reply]

(@_@)...he333