Thursday, 3 November 2011

Kenalilah Ciri-Ciri Anak Nombor 2


Ni drama Thai, 4 Huajai Haeng Khun Kao

Sapa anak nombor 2 dalam cerita ni? Cepat jawab!


Kenali ciri-ciri anak no.2 yang ada di sekeliling anda:


ANAK YANG DI MANJA OLEH IBU.sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. Apa-apa saja semuanya ibu.
Note: ( Dua dua parents aku caring, alhamdulillah )



ANAK DEGIL Anak kedua dikatakan adalah anak yang lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata.Dia rasa dia saja lah yang betul.Dan dalam ramai adik-beradik dia sajalah seorang yang Panas Baran.Kemahuan dia kebiasaanyakuat dan mesti berusaha untuk mendapatkannya.Kalau buat sesuatu selalu bersungguh-sungguh.Sekiranya hati kata taknak,maka jawapanya masih taknak dan jangan dipaksa.Orang yang degil ini  memang tidak suka dipaksa atau dilenting.Sekeras-keras hatinya pun masih lagi boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa menjadilah. 
Note: (Tak jugak sebab aku jenis yang dengar kata, kalau tak boleh aku tak buat sebab aku takut nanti di timpa nasib malang sebab mak ayah tak redha)



TAK PANDAI PUJUK memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia.Susah baginya untuk bermain kata-kata.
Note: ( Masih tak di kenal pasti )



BERCINTA TAK PERLU DIRISAUKAN dengan anak no 2 juga.Kerana dia kalau bercinta, sangat setia dan sanggup berkorban.
Note: (Pergh, so jangan risau risau ye!)



HITAM / PUTIH Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih  putihlah,Orang yang degil tak boleh toleransi.
Note: (Mana ada aku degil, haish! Aku boleh toleransi apa..)



HATI No 2 ni juga nampak saja macam keras,tetapi hatinya lebut juga
Note: (Ha yang ini agree.. hihi..)



PENDIRIANYA KADANG-KADANG TIDAK KUKUH. Semua ini pun kerana tepaksa menjaga hati orang lain. Kadang-kadang tu juga dia terpaksa menjadi Hipokrit untuk berselindungkan sesuatu demi kebaikan seseorang.(boleh berlakon talam dua muka la..:D tetapi semua ini untuk kebaikan)
Note: (Hehe... sometimes. Hipokrit untuk menjaga keamanan persahabatan)



SATU lagi perangai degil dia,dia tidak boleh ditegur, sekiranya kita menegur,kebiasaanya mesti dia menarik mukanya.
Note: (Tak tarik muka lama lama, kecik ati je la kejap)



BERDIKARI very independent..Ya! memang betul. Perkara ini biasa terjadi kepada golongan anak yang no.2.Tetapi jikalau berlebihan indepent pun payah juga.Tambahan pula,anak no.2 ini mudah bergaul dengan orang ramai. Cuba campak dia dimana-mana. Pasti dengan sekejapnya dia sudah dapat kawan..
Note: (Mudah berkawan tak pasti tapi memang boleh terima je apa jenis kawan)



VERY TAKE CARE of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah juga.semua adik2 kena control dan harus kena report kat diorang ).
Note: (Owhh, sebab tu la adik-adik aku suka complain aku...)



ARAHAN kepada anak no.2 ini juga payah untuk dia mendengar.Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata.Dia tidak boleh bekerja dengan orang lain. Ramai kebiasaanya anak no 2 ini bekerja sendiri.Jikalau ada pun,Pasti mereka akan berusaha untuk menghasilkan duitnya sendiri.
Note: (Dengan adik beradik ye dengan orang luar kena control sikit)



SUSAH UNTUK MENGIKUTI PERATURAN/UNDANG-UNDANG sesuatu tempat seperti di sekolah,ofis,orang awam dan sebagainya.Suka dengan cara mereka sendiri.
Note: (Tak la sangat, tapi tak berdisipin tu ye.. hihi..)



PEMAAF & CARING tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TETAPI AWAS! Jangan bagi mereka ini marah. Kalau mereka marah,Lu fikir la sendiri!
Note: (Buat apa nak marah lama lama. Eh mana ada marah marah ni.. Ishh ngarut! Hihi.. )



PAKAIAN selalu nak up to date,tak nak kalah semua nak kemas.Tetapi kadang-kadang lebih suka kelihatan ala-ala sempoi gitu dan tidak terlalu Over.
Note: (Tak la up-to-date sangat, sememeh je pon)





Tengok la drama ni, sweet ! 
Kisah cinta satu pasangan dalam satu drama maknanya ada 4 drama yang berangkai.
Semua 4 drama aku dah tengok.. Hihi..
Ni nak suruh tambah ilmu ke nak suruh tengok drama?




"May Allah Bless You Always"



4 comments:

Miss Eiza [Reply]

wah betul la tu,,saya anak ke dua jugak..hehe

Khadijah Nas [Reply]

haha.. sama la kita kan.. hihi

Anonymous [Reply]

Terima kasih untuk blog yang menarik

Anonymous [Reply]

kebanyakkan nya sama dengan apa yg dikata. tp ramai yg xboleh nak terima cara kita. tu je. thanks for info yg menarik.