Tuesday, 7 February 2012

Semua itu hasutan

Dulu bila musim belajar, 24 jam online internet . Yelah internetkan sumber informasi. Apa je tak tau semua google je. Nak bina ayat pun google jugak. Memag senang kerja. Tapi betul ke banyak guna untuk education? Hurm menipu la kalau kata ye. Tak la keseluruhan tapi sebahagian nya spent jugak untuk social network bagai. Ada je nak serach nya. Kadang kadang tu boleh duduk sampai berjam jam lamanya nak search harga tiket kapal terbang paling murah tapi lastly tak pergi mana pun sampai sekarang. Namanya membuang masa dengan perkara yang sia sia!

Social network account? Tak payah cakap la. Semua active. Apa je musim social network account yang famous, cepat cepat register konon nya maju ke hadapan la tau semuanya. Friendster, Twitter, Facebook, Blogger, Formspring, Tumblr, YouTube semua jadi member.


Kalau malam malam wajib online sampai ke pagi tak pun ke dinihari sambil siap kan kerja kerja sekolah. Kalau line internet tak ada sampai tak senang nak duduk sebab diserang keboringan.

Tapi bila dah cuti untuk selama lamanya dari belajar eh maksud dekat sini dari sebarang kuliah so nak online internet pun malas nya nyah. Tak teruja pun. Bukak untuk check email, update info dekat facebook, go through jugak blog blog favourite tapi tak lebih 30 minit pun selalunya. 


Kemana ya semuanya sifat aggressive untuk beronline dulu ye? Terutamanya berblog.

p/s: Suka la pakai BB cream!

2 comments:

Hans [Reply]

hehehehe
betul2
ada yang tak online social network pun tapi search macam2 ambil masa juga
:-)


P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

Khadijah Nas [Reply]

@Hans kan.. berapa byk dah masa terbuang macam tu je :)