Thursday, 8 September 2011

Berat Naik



Setelah sebulan berpuasa dan beberapa hari berhari raya maka aku pun dah mula plan nak start puasa 6 memandangkan lepas timbang berat badan naik 2 kg... Arghhhh tidakk!! Tapi itulah realiti yang perlu aku terima dan hadapi. Eh tapi puasa sunat 6 memang aku ikhlas buat walaupun aku baru start 2-3 tahun ni walaupun selang selang hari walaupun di penghujung bulan syawal orang lain dah lama raya aku baru nak raya, never mind yang penting kehendak tu ada walaupun tak tau akan tertunai atau pun tak.

Sabda Nabi s.a.w.;

 “Sesiapa berpuasa bulan Ramadhan, kemudian ia ikuti dengan berpuasa enam hari di bulan syawal, maka ia seolah-olah berpuasa setahun”

(HR Imam Muslim dari Abu Ayyub al-Ansari r.a.)



2 comments:

damha [Reply]

moga2 dpt posa 6 dgn jayanya tanpa apa2 halangan yg menimpa...

Khadijah Nas [Reply]

damha: terima kasih :)